topbar
fejlec01

desszert Narancsos puszedli

 

Hozzávalók: (10 személyre)

40 dkg folyékony méz

20 dkg porcukor

10 dkg vaj

50 dkg liszt

3 tk. sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

őrölt fahéj

1 tk. ánizsmag

1 narancs leve

narancslekvár

 

Elkészítési mód:

Főzőedényben 4 dl vízhez adjuk hozzá a mézet, a narancs levét, a porcukrot, a vajat, ezután forraljuk fel, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és az ánizsmaggal összekevert lisztet. Fakanállal jól dolgozzuk el, konyhai törlőkendővel takarjuk le, végül meleg helyen pihentessük egy órán keresztül. Kivajazott és kilisztezett kis,kerek szilikon sütőformába szétosztjuk a tésztát, majd mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi narancslekvárt teszünk. Még körülbelül egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Zárható dobozban egy napig állni hagyjuk.


 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben