Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Narancsos puszedli

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 40 dkg folyékony méz
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg liszt
  • 3 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • 1 tk. ánizsmag
  • 1 narancs leve
  • narancslekvár

Elkészítési mód:
Főzőedényben 4 dl vízhez adjuk hozzá a mézet, a narancs levét, a porcukrot, a vajat, ezután forraljuk fel, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és az ánizsmaggal összekevert lisztet. Fakanállal jól dolgozzuk el, konyhai törlőkendővel takarjuk le, végül meleg helyen pihentessük egy órán keresztül. Kivajazott és kilisztezett kis,kerek szilikon sütőformába szétosztjuk a tésztát, majd mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi narancslekvárt teszünk. Még körülbelül egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Zárható dobozban egy napig állni hagyjuk.