Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zserbó Ádi módra

 

Hozzávalók (10 személyre)
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek. tejföl
  • 2 dkg élesztő

A diós töltelékhez:

  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cl rum

A mákos töltelékhez:

  • 35 dkg darált mák
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 fél narancs reszelt héja
  • 25 dkg áfonyalekvár

Az almás töltelékhez:

  • 2 alma (lereszelve)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 nagyobb csipet fahéj
  • 10-15 dkg darált keksz

A csokoládémázhoz:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj

Elkészítési mód:
Az alaptészta hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, és hosszas dagasztással, simára és egyneműre gyúrjuk. Miután a tésztánk összeállt, egy hosszabb hengert sodrunk belőle, és 6 egyenlő részre osztjuk. Ezután pihentetjük, kb. 10-15 percet szobahőmérsékleten. A tésztadarabokat 3-4 mm vastag, azonos méretű téglalapokra nyújtjuk. Az alsó lapot belehelyezzük az előre előkészített, sütőpapírral kibélelt sütőedénybe, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk a porcukorral elkevert, rummal ízesített dió felével. Lefedjük a második tésztalappal. Ezt vékonyan megkenjük áfonyalekvárral. A máktöltelékhez a cukrot három deci vízben sziruppá főzzük, elkeverjük benne a mákot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. A töltelék felét rákenjük az áfonyás tortalapra. Következhet még egy diós emelet (ugyanúgy, mint az előbb), majd egy újabb mákos. Azután az almatölteléket halmozzuk rá, majd lefedjük az utolsó tésztalappal. Végül a tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a teteje világosbarna lesz. Hagyjuk kihűlni. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, vagyis csokimázat készítünk. A csokimázzal bevonjuk a kihűlt tésztát, és ha megkeményedett, hűtőszekrénybe tesszük. Másnap szeletekre vágva kínáljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben