Hozzávalók (10 személyre)
A tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
3 ek. tejföl
2 dkg élesztő
A diós töltelékhez:
25 dkg sárgabaracklekvár
35 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 cl rum
A mákos töltelékhez:
35 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor
5 dkg vaníliás cukor
1 fél narancs reszelt héja
25 dkg áfonyalekvár
Az almás töltelékhez:
2 alma (lereszelve)
10 dkg kristálycukor
2 nagyobb csipet fahéj
10-15 dkg darált keksz
A csokoládémázhoz:
15 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
Az alaptészta hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük, és hosszas dagasztással, simára és egyneműre gyúrjuk. Miután a tésztánk összeállt, egy hosszabb hengert sodrunk belőle, és 6 egyenlő részre osztjuk. Ezután pihentetjük, kb. 10-15 percet szobahőmérsékleten. A tésztadarabokat 3-4 mm vastag, azonos méretű téglalapokra nyújtjuk. Az alsó lapot belehelyezzük az előre előkészített, sütőpapírral kibélelt sütőedénybe, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk a porcukorral elkevert, rummal ízesített dió felével. Lefedjük a második tésztalappal. Ezt vékonyan megkenjük áfonyalekvárral. A máktöltelékhez a cukrot három deci vízben sziruppá főzzük, elkeverjük benne a mákot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. A töltelék felét rákenjük az áfonyás tortalapra. Következhet még egy diós emelet (ugyanúgy, mint az előbb), majd egy újabb mákos. Azután az almatölteléket halmozzuk rá, majd lefedjük az utolsó tésztalappal. Végül a tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a teteje világosbarna lesz. Hagyjuk kihűlni. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, vagyis csokimázat készítünk. A csokimázzal bevonjuk a kihűlt tésztát, és ha megkeményedett, hűtőszekrénybe tesszük. Másnap szeletekre vágva kínáljuk.