topbar
fejlec01

desszert Mákosguba szelet

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

10 tojás

20 dkg finomliszt

10 dkg cukor

1 kk. sütőpor

1 tk. vaníliás cukor

 

A töltelékhez:

6-7 db kifli

4-5 dl langyos tej

10 dkg vaníliás cukor

25 dkg darált mák

15 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

A tészta alapanyagaiból piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk, és egy keverőtálban habosra verjük a tojássárgáját a cukor 2/3 részével, majd félretesszük. Ezután a tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük. Ha kész, akkor a felhabosított tojássárgáját beleöntjük a fehérjébe és összekeverjük, majd nagyobb távolságból beleszitáljuk a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen elkenjük, és 180 °C-on, kb. 6-7 perc alatt aranysárgára sütjük. Közben egy tálban összekeverjük a felkarikázott kifliket a mákkal, a cukrokkal és a langyos tejjel. A megsült és kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk, egy mély edénybe beleszabjuk az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, és a tetejét lezárjuk a másik lappal. Hűtőszekrényben legalább fél napig pihentetjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal illetve darált mákkal.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben