topbar
fejlec01

desszert Csilis csokoládészelet

 

Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:

10 tojás

25 dkg liszt

10 dkg kristálycukor

1 cs. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

5 dkg holland kakaópor

 

A töltelékez:

50 dkg olvasztott csokoládé

2 dl főzőtejszín

5 dl tejszínhab

1 fél csilipaprika (3-4cm)

 

Elkészítési mód:

A tojásokat kettéválasztjuk, egy keverőtálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukor 2/3 részével, majd félretesszük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre habbá verjük, a habos tojássárgáját beleöntjük, majd óvatosan összekeverjük a masszába szitált liszttel és kakaóporral. Egyenletes vastagságban sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük, és 180°C-on, kb. 6-7 percig sütjük. A vízgőz felett megolvasztott csokoládét tejforralóba tesszük, majd takaréklángon tartva, vékony sugárban beleöntjük a főzőtejszínt. Addig keverjük, amíg szép egynemű lesz. A krémet a felvert tejszínhabbal lassan, fokozatosan összekeverjük. A csilipaprikát kimagozzuk, a felaprított héját a krémbe szórjuk. A kihűlt piskótatésztát megkenjük a krémmel, a másik lappal lezárjuk, a tetejét felvert tejszínhabbal megkenjük, majd fa- vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk, azután hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor felszeleteljük, és kakaóporral meghintjük.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben