Csilis csokoládészelet

 

Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:

  • 10 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg holland kakaópor

A töltelékez:

  • 50 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl tejszínhab
  • 1 fél csilipaprika (3-4cm)

Elkészítési mód:

A tojásokat kettéválasztjuk, egy keverőtálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukor 2/3 részével, majd félretesszük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre habbá verjük, a habos tojássárgáját beleöntjük, majd óvatosan összekeverjük a masszába szitált liszttel és kakaóporral. Egyenletes vastagságban sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük, és 180°C-on, kb. 6-7 percig sütjük. A vízgőz felett megolvasztott csokoládét tejforralóba tesszük, majd takaréklángon tartva, vékony sugárban beleöntjük a főzőtejszínt. Addig keverjük, amíg szép egynemű lesz. A krémet a felvert tejszínhabbal lassan, fokozatosan összekeverjük. A csilipaprikát kimagozzuk, a felaprított héját a krémbe szórjuk. A kihűlt piskótatésztát megkenjük a krémmel, a másik lappal lezárjuk, a tetejét felvert tejszínhabbal megkenjük, majd fa- vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk, azután hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor felszeleteljük, és kakaóporral meghintjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben