Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Túrós szelet kandírozott narancshéjjal

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

  • 6 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 50 dkg túró

Kandírozott narancshéj:

  • 1 kg narancs
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl narancsízű szénsavas üdítő

Elkészítési mód:

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, és lazán a lisztet, a sütőport és az olajat. Egy sütőedényt kibélelünk sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, és készre sütjük. Közben a töltelékhez a margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a túróval jól összedolgozzuk, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A narancs héját lefejtjük, vékony csíkokra vágjuk, a levét kinyomjuk, elkeverjük a narancsos üdítővel, felöntjük vele a cukrot, majd szirupot főzünk belőle. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott narancshéjat, végül folyamatos kevergetés mellett üvegesre főzzük. Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjcsíkok, de kezd elfőni róluk a narancslé, nyugodtan pótolhatjuk vízzel. A süteményt téglalap alakúra vágjuk, majd elosztjuk rajta a kandírozott narancshéjat. Narancslekvárral díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben