Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pozsonyi kifli

 

 Hozzávalók:
(10 személyre)

  • 45 dkg rétesliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojássárgája (a tészta kenéséhez)

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 30 dkg darált mák
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj

Elkészítési mód:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, csipet sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a tejben megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Közben a töltelékhez a tejet elkeverjük a cukrokkal, felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot és a mazsolát, őrölt szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal illatosítjuk, majd összekeverjük és félrerakjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, egyenként megtöltjük a máktöltelékkel, feltekerjük, és a vajjal kikent sütőlapon patkóalakúra formáljuk, majd meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk. Megkenjük tojássárgájával, és 150°C-os sütőben készre sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben