topbar
fejlec01

desszert Pozsonyi kifli

 

 Hozzávalók:
(10 személyre)

45 dkg rétesliszt

15 dkg vaj

2 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

1 dl tej

1 dkg élesztő

5 dkg porcukor

csipet só

1 tojássárgája (a tészta kenéséhez)

 

A töltelékhez:

3 dl tej

25 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

30 dkg darált mák

1 kk. őrölt szegfűszeg

10 dkg mazsola

reszelt citromhéj

 

Elkészítési mód:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, csipet sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a tejben megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Közben a töltelékhez a tejet elkeverjük a cukrokkal, felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot és a mazsolát, őrölt szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal illatosítjuk, majd összekeverjük és félrerakjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, egyenként megtöltjük a máktöltelékkel, feltekerjük, és a vajjal kikent sütőlapon patkóalakúra formáljuk, majd meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk. Megkenjük tojássárgájával, és 150°C-os sütőben készre sütjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben