Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Töltött mákos lepény

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • egy csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 8 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg darált mák
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • citromhéj

Elkészítési mód:
A hozzávalókat egy tojássárgájával összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és pihentetjük. Közben a töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belerakjuk a porcukrot, a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elvegyítjük. A tészta egyik felét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, sütőedénybe tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kinyújtott felét. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, majd 180°C-os sütőben készre sütjük. A megsült mákos lepényt felszeletelve kínáljuk.