Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kávés-mogyorós krémtorta

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl langyos tej
  • 5 dkg kakaó
  • 1 ek. olaj
  • 1 cs. sütőpor

A kávékrémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 10 dkg tört étcsokoládé
  • 1 dl sűrű kávé
  • 1 ek. zselatin

A mogyorókrémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg amerikai mogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 kk. zselatin

Karamell:

  • 30 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 0,5 dl víz

Elkészítési mód:

Elsőként a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, az olajjal, a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, és jól eldolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan elvegyítjük a lisztes masszával. Szilikon tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180°C-on tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk. A kávékrém hozzávalóit a tejszín kivételével vízgőz felett állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A tortaformába visszahelyezzük az egyik piskótalapot, a kávékrémet egyenletesen elsimítjuk rajta, azután a másik piskótalappal lefedjük, és a hűtőbe rakjuk. A mogyorókrém hozzávalóit egy edénybe tesszük, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd egyenletesen elterítjük a tortán, és visszarakjuk a hűtőbe. A cukrot egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett aranybarnára karamellizáljuk, azután belerakjuk a vajat, a tejszínt, egy csipet sóval ízesítjük, és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd bevonjuk vele a tortát. Tálalásig (de minimum 2 órára) hűtőbe rakjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben