Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Narancsos – csokis henger

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 1 ek. tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 narancs
  • 1 kk. őrölt fahéj

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dl narancslé
  • 30 dkg búzadara
  • 1 ek. zselatin
  • A csokoládémázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. étolaj


Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kivajazott, kilisztezett tepsiben 180○C-on, kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a krém hozzávalóit megfőzzük, majd egy fém keverőtálban vízgőz felett a csokoládét olajjal felolvasztjuk, és habverővel simára keverjük. A piskótát kerek formával egyenként kiszúrjuk, rákenjük a krémet, és bevonjuk csokoládémázzal. Végül min. 3 órán keresztül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálalás előtt a formákat lehúzzuk a desszertről, és reszelt narancshéjjal díszítjük.