topbar
fejlec01

desszert Narancsos csokis henger

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

3 tojás

25 dkg liszt

15 dkg kristálycukor

1 cs. vaníliás cukor

1 l tej

1 ek. tejföl

5 dkg vaj

1 narancs

1 kk. őrölt fahéj

 

A krémhez:

1,2 l tej

15 dkg kristálycukor

3 dl narancslé

30 dkg búzadara

1 ek. zselatin

A csokoládémázhoz:

15 dkg étcsokoládé

3 ek. étolaj

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kivajazott, kilisztezett tepsiben 180○C-on, kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a krém hozzávalóit megfőzzük, majd egy fém keverőtálban vízgőz felett a csokoládét olajjal felolvasztjuk, és habverővel simára keverjük. A piskótát kerek formával egyenként kiszúrjuk, rákenjük a krémet, és bevonjuk csokoládémázzal. Végül min. 3 órán keresztül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálalás előtt a formákat lehúzzuk a desszertről, és reszelt narancshéjjal díszítjük.


 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben