Narancsos – csokis henger

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 1 ek. tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 narancs
  • 1 kk. őrölt fahéj

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 dl narancslé
  • 30 dkg búzadara
  • 1 ek. zselatin
  • A csokoládémázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. étolaj


Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kivajazott, kilisztezett tepsiben 180○C-on, kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a krém hozzávalóit megfőzzük, majd egy fém keverőtálban vízgőz felett a csokoládét olajjal felolvasztjuk, és habverővel simára keverjük. A piskótát kerek formával egyenként kiszúrjuk, rákenjük a krémet, és bevonjuk csokoládémázzal. Végül min. 3 órán keresztül hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálalás előtt a formákat lehúzzuk a desszertről, és reszelt narancshéjjal díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben