Csokis tekercs

Hozzávalók:
(10 személyre):

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. instant élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek.tej

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 vaníliarúd


Elkészítési mód:
A tojássárgáját az evőkanálnyi tejjel felverjük. A tészta maradék hozzávalóit keverőedénybe tesszük, és robotgéppel simára dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. A megkelt tésztát elfelezzük,
és lisztezett deszkán 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük a tojásos tejjel. A csokoládét lereszeljük, a vaníliarúd kikapart belsejével elkeverjük, a tésztalapok tetején egyenletesen elosztjuk.
Ezután négy részre osztjuk, és a negyedeket további hat egyenlő részre vágjuk fel. A kis lapokat a szélesebb
végüktől kezdve szorosan feltekerjük, és a maradék tojássárgájával megkenjük. A tekercseket sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben