Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Körtés-mandulás pohárkrém

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

  • 12 db csokis piskóta

A mandulás krémhez:

  • 15 dkg darált mandula
  • 5 tojás
  • 2 ek. liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 l tej

A körtekrémhez:

  • 60 dkg körte
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl tejszín

A csokoládékrémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. étolaj

Elkészítési mód:
Az darált mandulát a fele tejjel és cukorral felfőzzük. A vajat felhevítjük, a liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojássárgáját, a mandulás tejet, és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a krémmel elvegyítjük. A krémhez a hámozott körtéket feldaraboljuk, majd a vízben a cukrokkal és a citrom levével felfőzzük, botmixerrel krémesre keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd elvegyítjük a már kihűlt krémhez. A csokis piskótákat összetörjük, elosztjuk a műanyag formában, majd rétegenként rárakjuk a mandulás krém felét, a körtekrémet, végül a mandulás krém másik felét. Az apróra tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd egyenletesen a krém tetejére simítjuk. Tálalás előtt jól lehűtjük.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben