Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mandulás túrókocka

Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 t. sütőpor
  • 1 kk. reszelt citrom héja

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg mazsola
  • 5 db tojásfehérje

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kb. 30 percig pihentetjük. Menet közben elkészítjük a túrótölteléket. A túrót elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mazsolával, a búzadarával és a habbá vert fehérjével.
A tészta felét vajjal kikent, lisztezett sütőedénybe terítjük, s 200 °C-on 15 percig sütjük. Az elősütött tésztára egyenletesen szétterítjük a tölteléket, majd lefedjük a tészta másik felével. A tetejét villával megszurkáljuk, és kb. 40-50 perc alatt 200 °C-on aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és a tetejét porcukorral meghintjük.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben