desszert Tejszínes diós mézes süti

 

Hozzávalók (10 főre):
A tésztához:

40 dkg liszt

5 dkg cukor

6 ek. méz

3 tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

10 dkg darált dió

1 tk. szódabikarbóna

1 t. szalakáli

 

A krémhez:

2 cs. tejszínes pudingpor

5 dl tej

15 dkg porcukor

20 dkg margarin

4 ek. méz

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.
Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a mézzel és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk, és a krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a tejszínes krémmel, majd tortafésűvel díszítjük, dióval és körtével tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben