desszert Gesztenyés tallér erdei gyümölcsökkel

 

Hozzávalók: (8 személyre)
A tésztához:

  6 db tojás

10 dkg liszt

10 dkg cukor

 6 ek. víz

 4 ek. étolaj

10 dkg kakaó

 1 cs. sütőpor

 1 cs. vaníliás cukor

 

A gesztenyekrémhez:

50 dkg gesztenyemassza

10 dkg cukor

5 dl habtejszín

1 cs. habfixáló

rumaroma

 

A csokikrémhez:

2 dl tej

5 dkg cukor

2 ek. liszt

1 cs. csokoládé puding

8 dkg vaj

fél cs. vaníliás cukor

1 ek. zselatin

5 dkg tört étcsokoládé

 

A csokoládé bevonathoz:

10 dkg ét tortabevonó

1 ek. étolaj


Elkészítési mód:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos, kakaós lisztet és jól elkeverjük, azután a tojások keményre felvert habjával összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kerek formával kiszúrjuk. A gesztenyemasszát a botmixerrel krémesítjük, cukorral, rumaromával ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd a habfixáló hozzáadásával folyamatos keveréssel kemény habot készítünk. A felvert tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a gesztenyemasszával. Azt követően elkészítjük a csokikrémet. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, azután hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd a cukorral és a tört csokoládéval elkeverjük. Egyenként kerek, lapos aljú szilikon formákba adagoljuk, először a piskóta tallért, majd a gesztenyekrémet, azután a csokikrémet. A csokit vízgőz felett az étolajjal felolvasztjuk, azután ráöntjük a sütemény tetejére és elsimítjuk. 2 órára hűtőbe rakjuk. Fogyasztás előtt kiemeljük a szilikon formákból és csokoládé forgáccsal, erdei gyümölccsel díszítve kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben