Hozzávalók: (8 személyre)
A tésztához:
6 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
6 ek. víz
4 ek. étolaj
10 dkg kakaó
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
A gesztenyekrémhez:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg cukor
5 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
rumaroma
A csokikrémhez:
2 dl tej
5 dkg cukor
2 ek. liszt
1 cs. csokoládé puding
8 dkg vaj
fél cs. vaníliás cukor
1 ek. zselatin
5 dkg tört étcsokoládé
A csokoládé bevonathoz:
10 dkg ét tortabevonó
1 ek. étolaj
Elkészítési mód:A tojások sárgáját a cukrokkal habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos, kakaós lisztet és jól elkeverjük, azután a tojások keményre felvert habjával összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kerek formával kiszúrjuk. A gesztenyemasszát a botmixerrel krémesítjük, cukorral, rumaromával ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd a habfixáló hozzáadásával folyamatos keveréssel kemény habot készítünk. A felvert tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a gesztenyemasszával. Azt követően elkészítjük a csokikrémet. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, azután hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd a cukorral és a tört csokoládéval elkeverjük. Egyenként kerek, lapos aljú szilikon formákba adagoljuk, először a piskóta tallért, majd a gesztenyekrémet, azután a csokikrémet. A csokit vízgőz felett az étolajjal felolvasztjuk, azután ráöntjük a sütemény tetejére és elsimítjuk. 2 órára hűtőbe rakjuk. Fogyasztás előtt kiemeljük a szilikon formákból és csokoládé forgáccsal, erdei gyümölccsel díszítve kínáljuk.