Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vargabéles csokoládés mousse-szal


Hozzávalók:

  • 35 dkg finommetélt
  • 1 cs. réteslap
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 3 cs. vaníliáscukor
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citromnak a héja
  • 3 db tojás
  • 1 csípett só


Elkészítési mód:


A cérnametéltet forrásban levő vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. A töltelék további hozzávalóit a tojásfehérje nélkül egy tálban összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lehűtött cérnametéltet és összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan elvegyítjük a tésztával. A réteslapokat 18 x 18 cm-es kockákra vágjuk, kivajazott sűtőformákba tesszük, majd meg töltjük a töltelékkel, és batyut formálunk belőle. Lehámozzuk a citrom héját, majd vékony csíkokra vágjuk, és bekötjük vele a batyu száját. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Csokoládés mousse-szal tálaljuk.


Csokoládés Mousse

  • 15 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 0.4 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítési mód:


A csokit összetörjük, vízgőz fölött megolvasztjuk, állandó kevergetés mellett tejjel felöntjük, ha már elérte a kellő állagot, hűteni kezdjük, és hozzákeverünk egy tojássárgáját. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokiba.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben