desszert Vargabéles csokoládés mousse szal

Hozzávalók:
(4 személyre)

35 dkg finommetélt

1 cs. réteslap

20 dkg túró

2 dl tejföl

5 dkg mazsola

5 dkg cukor

3 cs. vaníliáscukor

2 db citrom leve

1 db citromnak a héja

3 db tojás

1 csípett só


Elkészítési mód:

A cérnametéltet forrásban levő vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. A töltelék további hozzávalóit a tojásfehérje nélkül egy tálban összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lehűtött cérnametéltet és összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan elvegyítjük a tésztával. A réteslapokat 18 x 18 cm-es kockákra vágjuk, kivajazott sűtőformákba tesszük, majd meg töltjük a töltelékkel, és batyut formálunk belőle. Lehámozzuk a citrom héját, majd vékony csíkokra vágjuk, és bekötjük vele a batyu száját. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Csokoládés mousse-szal tálaljuk.


Csokoládés mousse

15 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

0.4 dl tej

1 db tojássárgája

4 db tojásfehérje

20 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

A csokit összetörjük, vízgőz fölött megolvasztjuk, állandó kevergetés mellett tejjel felöntjük, ha már elérte a kellő állagot, hűteni kezdjük, és hozzákeverünk egy tojássárgáját. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokiba.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben