topbar
fejlec01

desszert Mandulás barackos lepény

 

Hozzávalók: (10 személyre)

15 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 db tojás

2 db reszelt citrom héja

30 dkg liszt

1 kg őszibarackbefőtt

10 dkg őrölt pirított mandula

5 dkg szeletelt pirított mandula

1 ek. mentaszirup

1 cs. sütőpor

1 dl tej


Elkészítési mód:

A margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Keverés közben beletesszük a tojásokat, a lereszelt citrom héját, a lisztet, a sütőport, az őrölt pirított mandulát és a menta szirupot. A kivajazott tepsit liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát. A tetejére szeletelt őszibarackbefőttet teszünk. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on aranysárgára sütjük. Mentalevéllel és szeletelt pirított mandulával díszítve kínáljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben