desszert Mandulás barackos lepény

 

Hozzávalók: (10 személyre)

15 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 db tojás

2 db reszelt citrom héja

30 dkg liszt

1 kg őszibarackbefőtt

10 dkg őrölt pirított mandula

5 dkg szeletelt pirított mandula

1 ek. mentaszirup

1 cs. sütőpor

1 dl tej


Elkészítési mód:

A margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Keverés közben beletesszük a tojásokat, a lereszelt citrom héját, a lisztet, a sütőport, az őrölt pirított mandulát és a menta szirupot. A kivajazott tepsit liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát. A tetejére szeletelt őszibarackbefőttet teszünk. Előmelegített sütőben, kb. 200 °C-on aranysárgára sütjük. Mentalevéllel és szeletelt pirított mandulával díszítve kínáljuk.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben