Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Diós kocka

 

Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg rétesliszt
  • tetszés szerinti gyümölcsíz

A citrommázhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek. forró víz
  • 2 ek. citromlé
  • 1 kk. olaj

Elkészítési mód:
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük a cukrokat, a tojássárgáját, a darált diót, a lisztet és jól összekeverjük. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a citrommázat. A forró vizet és a citromlevet ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat, és addig keverjük míg megsűrűsödik. A kihűlt tésztát kettévágjuk, tetszés szerint gyümölcsízzel, majd a citrommázzal megkenjük és összeragasztjuk. A megmaradt citrommázzal bevonjuk a tészta tetejét, citromszeletekkel díszítjük és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk, és dióbéllel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben