Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db tojás
3 ek. méz
3 ek. tejföl
A krémhez:
2 db tojássárgája
2 ek. porcukor
2 ek. liszt
6 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A csokoládémázhoz:
10 dkg csokoládé
2 ek. étolaj
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180○C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. A krémhez a tojássárgáját, a porcukrot és a lisztet egy lábasban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kezdjük főzni. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Addig a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a langyos krémet apránként hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük robotgéppel. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. Az apróra tördelt csokit vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen a sütemény tetejére csurgatjuk. Szeletelésig, min. 3 órára hűtőbe tesszük.
Megj.: Valójában, akkor az igazi, ha egy napig állni hagyjuk, mert a lapok megpuhulnak és az ízek összeérnek.