Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mézes zserbó

Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. tejföl

A krémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 ek. étolaj

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként vékonyra kinyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként 180○C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük. A krémhez a tojássárgáját, a porcukrot és a lisztet egy lábasban összekeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kezdjük főzni. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Addig a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a langyos krémet apránként hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük robotgéppel. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymás tetejére helyezzük. Az apróra tördelt csokit vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal, majd egyenletesen a sütemény tetejére csurgatjuk. Szeletelésig, min. 3 órára hűtőbe tesszük.
Megj.: Valójában, akkor az igazi, ha egy napig állni hagyjuk, mert a lapok megpuhulnak és az ízek összeérnek.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben