Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás-gesztenyés kocka

A tésztához: (10 személyre)

  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 ek. liszt

A gesztenyekrémhez:

  • 1 cs. vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 1 kk. rumaroma
  • 3 tubus tejszínhab

Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat és a liszttel átszitált sütőport és összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszával óvatosan összeforgatjuk. Egy lisztezett, kivajazott tepsibe simítjuk, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Menet közben a pudingot a tejjel és a porcukorral összekeverjük és sűrűre főzzük, hozzáadjuk a vajat, krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A fölengedett gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, átpasszírozzuk, azután összekeverjük a hideg vajas-vaníliakrémmel.
A tésztát keresztbe kettévágjuk. Az egyik lapot tejszínhabbal vékonyan bevonjuk, majd a gesztenyekrémet egyenletesen elterítjük, azután ismét tejszínhabbal vékonyan bevonjuk, azt követően a piskótalap másik felével befedjük, s tejszínhabbal ismét bevonjuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk. Fogyasztás előtt egyenlő kockákra vágjuk tejszínhabrózsával és csokoládéreszelékkel díszítjük és pirított tört mogyoróval megszórjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben