Rumos szelet

Hozzávalók: (10 személyre)


A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 12 dkg őrölt dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 16 dkg liszt
  • 0,5 cl rumaroma

A krémhez:

  • 3 db tojás
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A bevonathoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 3 ek. cukor

Elkészítési mód:
A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 1 dl vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőbe 180 °C-on megsütjük. Menet közben a krémhez a tojássárgáját vanília pudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet cukorral felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rá rakjuk a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben a 3 db tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és habverő segítségével kemény habbá verjük fel, majd simítsuk el a megszilárdult krémre.
Fogyasztásig hűtőben tartjuk és szeletelve tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben