Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás rizskók

Hozzávalók (10 személyre):

  • 60 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

Vaníliás öntet:

  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:
A tejet felforraljuk, cukorral beízesítjük, majd beleöntjük a rizst. Állandó keverés mellett lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs beszívja a tejet. (Megj.: gyakorlatilag tejberizst főzünk). Még melegen belekeverjük a vajat, majd félretesszük és 15 percig hagyjuk kihűlni. Menet közben felütjük a tojásokat, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját vaníliás cukorral, sóval és a citromhéjával simára keverjük, majd hozzáadjuk a már langyosra hűlt tejberizshez és beleszórjuk a mazsolát. A tojások fehérjét habbá felverjük és az egészet óvatosan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 35 percig szép aranybarnára sütjük.
Vanília öntet:
Válasszuk ketté a tojásokat és melegítsük fel a tejet. (Megj.: csak a sárgájára lesz szükség, de a megmaradt 3 db tojásfehérjét nyugodtan felhasználhatjuk a rizskók habjához). Egy edényben a tojássárgáját a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük ki keményre. A felmelegített tejet öntsük hozzá folyamatos kevergetés közben, majd lassú tűzön addig főzzük, míg szép bársonyos-selymes mártást kapunk. Tálalásnál öntsük a kockára vágott rizskók tetejére.
     

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben