desszert Túrós szezámmagos rúd

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

50 dkg túró

50 dkg rama margarin

50 dkg liszt

1 tojás

1 ek. só

 

A kenéshez:

1 tojás

A tetejére:

1 tojás

5 dkg szezámmag


Elkészítési mód:

A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti rudakra vágjuk, tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 °C-os sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük.  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben