Kakaókrémes piskótatekercs
Hozzávalók: (10 személyre)
Piskótatészta:
- 6 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
Kakaókrém:
- 2 cs. csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg Ráma
Elkészítési mód:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habverővel cukor hozzáadásával felverjük, majd a tojássárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet fakanállal óvatosan hozzákeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen elterítjük. 150 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje. (Ne vegyük ki azonnal a sütőből, nehogy a piskóta összeessen.) A sütőből kivéve vízzel megspricceljük, majd egy konyharuhára kiborítjuk. Azt követően elkészítjük a kakaókrémet.Kakaó krém: A csokis pudingport cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A kiterített piskótán egyenletesen elkenjük a krémet, azután feltekerjük és 2 órán át hűtőbe tároljuk.
Kakaókrémes piskótatekercs 10 főre | |||
Piskótatészta | |||
Tojás | 6 db | 35/db | 210 Ft |
Cukor | 0,10 kg | 175/kg | 18 Ft |
Vaníliás cukor | 2 tasak | 19/tasak | 38 Ft |
Liszt | 0,10 kg | 125/kg | 13 Ft |
Kakaókrém | |||
Csokis pudingpor | 2 csomag | 79/csomag | 158 Ft |
Tej | 0,60 l | 199/l | 120 Ft |
Porcukor | 0,15 kg | 350/kg | 53 Ft |
Ráma | 0,10 kg | 738/kg | 74 Ft |
684:10=70 Ft/fő | |||
Ebéd ára: | 555 Ft/fő |