topbar
fejlec01

desszert Medvehagymás fonott húsvéti kalács

 

Hozzávalók:
(8 személyre)

50 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 ek. cukor

3 dl tej

5 dkg vaj

1 csomó medvehagyma

2 db tojássárgája a tésztához

2 db tojássárgája a kenéshez

2 ek. olaj

1 kk. só

 

Elkészítési mód:

2 evőkanál lisztet vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet. Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra vágott, olajban párolt, csipet sóval ízesített medvehagymát. A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. A tetejét tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben