Hozzávalók:
(8 személyre)
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 ek. cukor
3 dl tej
5 dkg vaj
1 csomó medvehagyma
2 db tojássárgája a tésztához
2 db tojássárgája a kenéshez
2 ek. olaj
1 kk. só
Elkészítési mód:
2 evőkanál lisztet vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet. Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra vágott, olajban párolt, csipet sóval ízesített medvehagymát. A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. A tetejét tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük.