Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Medvehagymás fonott húsvéti kalács

 

Hozzávalók:
(8 személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomó medvehagyma
  • 2 db tojássárgája a tésztához
  • 2 db tojássárgája a kenéshez
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. só

Elkészítési mód:

2 evőkanál lisztet vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet. Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra vágott, olajban párolt, csipet sóval ízesített medvehagymát. A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük. A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. A tetejét tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük.

 

Medvehagymás fonott húsvéti kalács 8 főre      
       
Liszt 0,50 kg 153 Ft/kg 77 Ft
Élesztő  0,05 kg 1100 Ft/kg 55 Ft
Cukor 0,05 kg 175 Ft/kg 9 Ft
Tej 0,3 l 199 Ft/l 60 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Medvehagyma 1 csomó 250 Ft/cs 250 Ft
Tojás 4 db 35/db 140 Ft
Olaj 0,05 l 299 Ft/l 15 Ft
     
      694:8=90 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 1240 Ft/f