topbar
fejlec01

desszert Mákos lepény

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

2 tojássárgája

2 dl tejföl

1 ek. porcukor

1 cs. sütőpor

egy csipetnyi só

 

A töltelékhez:

8 tojás

25 dkg porcukor

25 dkg darált mák

5 dkg zsemlemorzsa

citromhéj

 
Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit egy tojássárgájával összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és pihentetjük. Közben a töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belerakjuk a porcukrot, a tojássárgáját, és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elvegyítjük. A tészta egyik felét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd ráhelyezzük a tészta egyik felét. Egyenletesen a tölteléket elterítjük rajta, majd a másik kinyújtott tésztával lefedjük. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, majd 180°C-os sütőben készre sütjük, azt követően hagyjuk kihűlni. A lepényt kockára vágva, díszítve kínáljuk.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben