Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szőlőtorta

 

Hozzávalók: (10 adag)

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 30 dkg piros szőlő
  • 2 dkg mandula
  • 1 t. sütőpor


Elkészítési mód:
A tojássárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, őrölt mandulát és tovább keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 2 dkg porcukrot, és még egyszer alaposan felverjük. A habba beleszórjuk a lisztet, a sütőport, majd finoman hozzáadjuk a habosra felvert mandulás tojássárgájához. Az előbb elkészített masszát egy margarinozott, lisztezett tortaformába öntjük. Tetejére mosott, félbevágott szőlőszemeket rakunk. A tésztát előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, tortaszeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral.
  

 

Szőlőtorta (10 főre)      
       
Liszt 0,30 kg 109 Ft/kg 33 Ft
Margarin 0,05 kg 898 Ft/kg 45 Ft
Tojás 5 db 35 Ft/db 175 Ft
Porcukor 0,20 kg 258 Ft/kg 52 Ft
Vaníliás cukor 2 t. 19 Ft/t. 38 Ft
Piros szőlő 0,30 kg 799 Ft/kg 240 Ft
Mandula 0,02 kg 7290 Ft/kg 145 Ft
Sütőpor 1 t. 19 Ft/t. 19 Ft
       
      750 Ft:10 = 75 Ft/fő

td class=xl69>497 Ft:4 =125 Ft/fő   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben