Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás-diós mignon

Hozzávalók: (10 személyre)
Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 t. sütőpor

Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Azután összekeverjük a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 4 t. vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió

Besamel-, vagyis tejmártást készítünk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, ezt felöntjük forró tejjel, s habverővel simára keverjük. Néhány percig főzzük, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a darált diót, és a cukrokkal ízesítjük. A forma széléről leesett piskótadarabokat elmorzsoljuk és hozzákeverjük a töltelékhez.

Fondant

  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz

Kis lángon a vizet a kristálycukorral feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, vegyük vissza a legalacsonyabb fokozatra. Szép fehér cukorkrémet kapunk.
Összeállítás:
A piskótatésztákat kerek formával kiszaggatjuk, a krémmel egyenként megtöltjük, majd egymás tetejére helyezzük. Gitterrácsra rakjuk és fondanttal bevonjuk, a tetejét olvasztott étcsokoládéval díszítjük. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
 

Vaníliás-diós mignon (10 főre)      
       
Piskóta      
Tojás 4 db 40 Ft/db 160 Ft
Liszt 0,15 kg 99 Ft/kg 15 Ft
Porcukor 0,10 kg 344 Ft/kg 34 Ft
Sütőpor 1 t. 19 Ft/t. 19 Ft
       
Töltelékhez      
Tej 0,2 l 179 Ft/l 36 Ft
Cukor 0,05 kg 169 Ft/kg 8 Ft
Liszt 0,05 kg 99 Ft/kg 5 Ft
Vaj 0,08 kg 1750 Ft/kg 140 Ft
Vaníliás cukor 4 t. 19 Ft/t. 76 Ft
Darált dió 0,10 kg 3225 Ft/kg 322 Ft
       
Fondant      
Cukor 0,20 kg 169 Ft/kg 34 Ft
       
      850 Ft:10= 85 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben