Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Csokis kocka

 

Hozzávalók:

  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 1 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél tasak sütőpor
  • 6 dkg liszt
  • 15 dkg mazsola
  • 50 dkg tejcsokoládé
  • 10 db diógerezd

Díszítéshez:

  • 5 dkg fehércsokoládé

 

Elkészítési mód:
A joghurtot az olajjal, a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összedolgozzuk. Majd beleszórjuk a mazsolát és 10 dkg csokoládét egészen apróra tördelve. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 200 ° C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kész tésztát kivesszük a tepsiből, levesszük róla a papírt és kihűtjük. Szabályos kockákra vágjuk, majd egyenként margarinnal elkevert, olvasztott tejcsokoládéba mártjuk. Rácson hagyjuk megszáradni és tetszés szerint olvasztott fehércsokoládéval díszítjük.