Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Krémes

Hozzávalók: (10 személyre)

Tészta:

  • 2 cs. (1 kg) leveles tészta (mirelit)

A vaníliakrémhez:

  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 4 t. vaníliás cukor
  • 3 cs. vaníliás pudingpor

Elkészítési mód:

A kinyújtott tésztát három részre osztjuk, és sütőben 200°C-on, kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. 0,5 l tejet a maradék cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A megmaradt tejben a pudingport simára keverjük, majd a forrásban levő cukros tejhez hozzáöntjük, és állandó kevergetés mellett simára főzzük. Azt követően a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a kemény tojáshabot, majd óvatosan hozzákeverjük. A forró krémet 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik lapot tálcára tesszük, majd egyenletesen elterítjük rajta a krém egyik felét, és a második lappal leterítjük. A krém másik felét óvatosan rákenjük, majd lefedjük a harmadik tésztalappal. Tálalásig hűtőbe rakjuk. Forró vizes késsel felszeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
 

 

Krémes (10 főre)      
       
Leveles tészta csomag 1 kg / 2 cs.  196 Ft. / 1 cs. 392 Ft.
Tej 1 l 179 Ft/l 179 Ft.
Tojás 4 db 27 Ft. / db 108 Ft.
Cukor 0,25 kg 169 Ft/kg 43 Ft.
Vaníliás cukor 4 t. 19 Ft. / t. 76 Ft. 
Vaníliás puding 3 cs. 145 Ft./ cs. 435 Ft.
Porcukor 0,10kg 344Ft./kg 34Ft.
      1.230 Ft./10= 125 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben