topbar
fejlec01

desszert Mandulás túrótorta

Hozzávalók (12 személyre) :
A tésztához:

20 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg margarin

2 db tojás

1 cs. vaníliás cukor

1 kk. sütőpor

 

A töltelékhez:

60 dkg túró

10 dkg keményítő

20 dkg porcukor

4 dl tejföl

1 db citrom héja és leve

2 db tojás

4 cs. vaníliás cukor

 

A díszítéshez:

5 dkg baracklekvár

5 dkg mandula (forgács)

tejszínhab

Elkészítési mód:

A hozzávalókat összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom, egyenletes mozdulatokkal kibéleljük vele a tortaformát. (Megj.: A tészta nem nyújtható!) Előmelegített sütőben 190 oC-on aranysárgára sütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a tortaformát. 190 oC-on 90 perc alatt készre sütjük. (Megj.: Ha sütés közben elkezd sötétedni a torta teteje, fedjük le alufóliával!) Hagyjuk kihűlni, majd lepattintjuk róla a formát. Az oldalát baracklekvárral bekenjük, meghintjük mandulaforgáccsal, a tetejére tejszínhabot nyomunk és szeletelve kínáljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben