desszert Mandulás túrótorta

Hozzávalók (12 személyre) :
A tésztához:

20 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg margarin

2 db tojás

1 cs. vaníliás cukor

1 kk. sütőpor

 

A töltelékhez:

60 dkg túró

10 dkg keményítő

20 dkg porcukor

4 dl tejföl

1 db citrom héja és leve

2 db tojás

4 cs. vaníliás cukor

 

A díszítéshez:

5 dkg baracklekvár

5 dkg mandula (forgács)

tejszínhab

Elkészítési mód:

A hozzávalókat összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom, egyenletes mozdulatokkal kibéleljük vele a tortaformát. (Megj.: A tészta nem nyújtható!) Előmelegített sütőben 190 oC-on aranysárgára sütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a tortaformát. 190 oC-on 90 perc alatt készre sütjük. (Megj.: Ha sütés közben elkezd sötétedni a torta teteje, fedjük le alufóliával!) Hagyjuk kihűlni, majd lepattintjuk róla a formát. Az oldalát baracklekvárral bekenjük, meghintjük mandulaforgáccsal, a tetejére tejszínhabot nyomunk és szeletelve kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben