Hozzávalók (12 személyre) :
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 kk. sütőpor
A töltelékhez:
60 dkg túró
10 dkg keményítő
20 dkg porcukor
4 dl tejföl
1 db citrom héja és leve
2 db tojás
4 cs. vaníliás cukor
A díszítéshez:
5 dkg baracklekvár
5 dkg mandula (forgács)
tejszínhab
Elkészítési mód:
A hozzávalókat összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom, egyenletes mozdulatokkal kibéleljük vele a tortaformát. (Megj.: A tészta nem nyújtható!) Előmelegített sütőben 190 oC-on aranysárgára sütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a tortaformát. 190 oC-on 90 perc alatt készre sütjük. (Megj.: Ha sütés közben elkezd sötétedni a torta teteje, fedjük le alufóliával!) Hagyjuk kihűlni, majd lepattintjuk róla a formát. Az oldalát baracklekvárral bekenjük, meghintjük mandulaforgáccsal, a tetejére tejszínhabot nyomunk és szeletelve kínáljuk.