desszert Csokoládé mousse

Hozzávalók:
(4 személyre)

15 dkg étcsokoládé (70%-os)

5 dkg vaj

3 db tojás

20 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

Gőz felett a csokoládét megolvasszuk, majd felolvasztjuk benne a vajat is. Picit lehűtjük, azután hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezt követően a tojásfehérjéből, és a porcukorból kemény habot verünk, és finom mozdulatokkal a csokis masszához keverjük. Adagoljuk ki pohárba, vagy tálkába és tegyük a hűtőszekrénybe, min. 30 percre. Tálalásnál díszíthetjük tejszínhabbal.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben