Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Joghurtos mákkocka

Joghurtos mákkocka áfonyás tejszínhabbal 


Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált mák
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 1 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg méz

Áfonyás tejszínhab:

  • 15 dkg áfonya
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a tojást, az olajat, a joghurtot, a reszelt citromhéjat, a mézet és a darált mákot összekeverjük. A jól kikevert tésztát egy kimargarinozott tepsibe egyenletesen elterítjük. Előmelegített sütőben 180 °C megsütjük.
A tejszínt jól lehűtjük, majd turmixgéppel alacsony fokozaton habbá verjük. Menet közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót. Addig turmixszoljuk, míg a kívánt keménységet el nem érjük. (Vigyázat, ha túl verjük a habot kicsapódik a fehérje és így vaj lesz belőle.) Az összetört áfonyát óvatosan a kemény habhoz keverjük és a tészta tetejére egyenletesen elkenjük. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk. Tálalásnál kockákra vágjuk, a tetejét marcipán rózsával, vagy csokoládé lapokkal díszíthetjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben