Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csokoládés gesztenyés tekercs

 

Hozzávalók: (10 fő)

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • ½ dl sütőrum
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 cl rum
  • 1 kávéskanál kókuszreszelék

A tetejére:

  • 1 tábla tej tortabevonó csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Ezt követően megkenjük vele a kinyújtott tésztát és feltekerjük. Ugyan ezt a műveletet hajtjuk végre a másik tészta felével és a megmaradt krémmel. A feltekert tésztát gitterrácsra rakjuk és az olajjal elkevert olvasztott csokoládét ráöntjük, rásimítjuk a tetejére. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve tálaljuk.
Megj: Sütés nincs!
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben