Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gesztenyés rétes

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 cs. réteslap
30 dkg édes gesztenyemassza
5 dkg méz
3 dkg vaj
2 tojássárgája
1 dl tejföl
2 t. vaníliás cukor
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj

 


Elkészítési mód:
A gesztenyemasszát áttörjük, a hozzávalókkal összegyúrjuk, majd a vizes konyharuhára kiterített réteslapon egyenletesen elkenjük, és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:
Mivel a réteslap hamar kiszárad, és utána nehéz vele dolgozni, közvetlenül a gesztenyés massza betöltése előtt bontsuk ki. Javaslom, hogy nedves kézzel dolgozzunk vele.
A töltelékbe ízlés szerint tehetünk mazsolát is!
 

 

Gesztenyés rétes (4 személyre)      
       
réteslap 1 cs. 164 Ft / cs. 164 Ft.
gesztenyemassza  0,30 kg 1 156 Ft / kg 347 Ft.
méz 0,05 kg 1 528 Ft / kg 77 Ft.
vaj 0,03 kg 1 750 Ft / kg 53 Ft.
tojás 2 db 35 Ft / db 70 Ft.
tejföl 0,10 kg 509 Ft / kg 51 Ft.
vaníliás cukor 2 t. 19 Ft / t. 38 Ft.
       
      800 Ft: 4 = 200 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 1220 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben