desszert Meggyes kókuszbomba

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg darált keksz

5 dkg vaj

5 dkg cukor

1 t. vaníliás cukor

2 ek. kakaópor

1 ek. baracklekvár

1 mk. rumaroma

2 dl tej

1 üv. meggybefőtt

1 cs. kókuszreszelék

 

Elkészítési mód:

A kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a cukrokkal, a kakaóval, a lekvárral és a rumaromával. A langyos tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és a közepébe pár szem meggyet teszünk, majd egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fogyasztásig, kb. egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkeményedjenek, és az ízek összeérjenek.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben