Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rizskoch

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítési mód:
A tejet felforraljuk, cukorral beízesítjük, majd beleöntjük a rizst. Állandó keverés mellett lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs beszívja a tejet. (Megj.: gyakorlatilag tejberizst főzünk). Még melegen belekeverjük a vajat, majd félretesszük, és 15 percig hagyjuk kihűlni. Menet közben felütjük a tojásokat, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját vaníliás cukorral, sóval és a citrom héjával simára keverjük, majd hozzáadjuk a már langyosra hűlt tejberizshez. A tojások fehérjét habbá felverjük, és az egészet óvatosan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 35 percig szép aranybarnára sütjük.
  

 

Rizskoch(4 személyre)      
rizs 0,30 kg 229 Ft/kg 69 Ft
tej 0,1 l 149 Ft/l 15 Ft.
cukor 0,10 kg 209 Ft/kg 21 Ft.
vaníliás cukor 1 tasak 19 Ft / t. 38 Ft.
tojás 3 db 28 Ft/db 84 Ft.
vaj 0,05 kg 1 750 Ft / kg 88 Ft.
      315 Ft: 4 =  80 Ft/fő
    Ebéd ára: 960 Ft. / fő

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben