Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Habos szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

 

  • 8 db tojásfehérje
  • 16 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál meggylikőr
  • meggylekvár
  • néhány szem meggy

A kávékrémhez:

  • 8 db tojássárgája
  • 2 evőkanál feketekávé
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítési mód:
Felverjük a tojásfehérjéket, és beletesszük a darált diót, a porcukrot, a zsemlemorzsát, a meggylikőrt, és jól összekeverjük. A tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 200 °C-on sütjük. Menet közben elkészítjük a kávékrémet. A tojások sárgáját, a feketekávét, a porcukrot és a vaníliás cukrot folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a margarint, és kikavarjuk. A már kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük meggylekvárral, ráhelyezzük a második csíkot, amelyet kávékrémmel megtöltünk, és végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét valamint az oldalait szintén bekenjük a krémmel és az oldalait meghintjük a maradék darált dióval, a tetejét meggydarabokkal és csokoládélapokkal díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, téglalap szeletekre vágva tálaljuk.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben