Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szilvás papucs

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg libatepertő
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás (tésztához)
  • 1 dl tej
  • 1 kk. cukor
  • egy csipet só
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 1 tojás (kenéshez)

Elkészítési mód:
Langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a ledarált tepertőt, egy csipet sót, majd jól összedolgozott tésztát gyúrunk belőle. Egy órán át pihentetjük, azután lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. 6x6 cm-es kockákra vágjuk. A lekvárt a négyzet közepére rakjuk, majd átlósan a tészta két sarkát a felvert híg tojásba mártott ujjal összecsípjük. Kívülről is megkenjük tojással, azt követően 160 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

 

Szilvás papucs (4 személyre)      
liszt 0,30 kg 99 Ft/kg 30 Ft.
libatepertő 0,10 kg 3000 Ft/kg 300 Ft.
élesztő 0,02 kg 980 Ft/kg 20 Ft.
tojás 2 db 28 Ft/Db 56 Ft.
tej 0,1 l 179 Ft/l 18 Ft.
szilvalekvár 0,30 kg 558 Ft/kg 168 Ft.
      592 Ft: 4 =  148 Ft/fő
    Ebéd ára: 775 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben