desszert Mézes diós kocka

 

Hozzávalók:
(10 személyre)


A tésztához:

50 dkg liszt

10 dkg cukor

5 ek. méz

2 db tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

10 dkg darált dió

1 tk. szódabikarbóna

 

A krémhez:

8 dl tej

3 dkg liszt

1 db citrom reszelt héja

2 csomag vaníliás cukor

15 dkg darált dió

5 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

A lisztet a szódabikarbónával kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Azután a tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként, 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt kisütjük. A krém elkészítéséhez a tejet liszttel simára keverjük, felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni, azután a lapokat egyenként megkenjük vele, egymás tetejére helyezzük, és végül a tetejét is bekenjük. Szeletelés előtt hűtőszekrénybe rakjuk, majd kockákra vágva, diógerezddel díszítve kínáljuk.


Tipp: Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, mert másnapra sokkal puhább és finomabb lesz.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben