topbar
fejlec01

desszert Házi puncstorta

Hozzávalók:
(10 személyre)


A tésztához:

50 dkg liszt

20 kristálycukor

4 tojás

0,5 dl olaj

2 dl tej

1 t. sütőpor

5 dkg kakaópor

1 tk. vaníliaaroma

 

A krémhez:

1 t. puncs ízű puding

6 dl tej

3 ek. kristálycukor

1 citrom reszelt héja

1 narancs reszelt héja

2 tk. rum aroma

 

A díszítéshez:

1 t. rokokó kakaós tortadara

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az 1/3 részét, és előmelegített sütőben egyenként kisütjük. Menet közben megfőzzük a pudingot, melyet a tűzről levéve rumaromával, reszelt citrom- és narancshéjjal bolondítunk meg. A pudingot folyamatos kevergetéssel hűtjük, hogy ne legyen darabos, hanem krémes. Azt követően az egyik tésztalapot megkenjük a krémmel, majd lefedjük a másik lappal, melyet szintén bekenünk a pudinggal, majd lefedjük. A maradék krémmel körbe bevonjuk az egész tortát, és megszórjuk a tortadarával. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk.


Tipp: Aki szeretné, készíthet még egy adagot a krémből (4-5 dl-tejből), mellyel tetszés szerint lehet díszíteni a tortát.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben