Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Házi puncstorta

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 kristálycukor
  • 4 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 1 t. sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 tk. vaníliaaroma

A krémhez:

  • 1 t. puncs ízű puding
  • 6 dl tej
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tk. rum aroma

A díszítéshez:

  • 1 t. rokokó kakaós tortadara

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az 1/3 részét, és előmelegített sütőben egyenként kisütjük. Menet közben megfőzzük a pudingot, melyet a tűzről levéve rumaromával, reszelt citrom- és narancshéjjal bolondítunk meg. A pudingot folyamatos kevergetéssel hűtjük, hogy ne legyen darabos, hanem krémes. Azt követően az egyik tésztalapot megkenjük a krémmel, majd lefedjük a másik lappal, melyet szintén bekenünk a pudinggal, majd lefedjük. A maradék krémmel körbe bevonjuk az egész tortát, és megszórjuk a tortadarával. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk.
Tipp: Aki szeretné, készíthet még egy adagot a krémből (4-5 dl-tejből), mellyel tetszés szerint lehet díszíteni a tortát.
 

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben