desszert Vaníliás kuglóf málnakrémmel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

35 dkg liszt

15 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

4 db tojás

1 cs. sütőpor

2 dl tej

5 dkg vaj

Elkészítési mód:

A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és kétszer átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tejjel összekevert cukrokat, a krémesített vajat, a tojásokat, és az egészet összekeverjük. A tésztát szilikonos vagy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 °C­os előmelegített sütőben, kb. 55-60 perc alatt készre sütjük.

 

Málnakrém

Hozzávalók:
(4 személyre)

15 dkg málna

10 dkg málnalekvár

2 dkg vaj

1 ek. liszt

1 dl tej

2 ek. cukor

Elkészítési mód:

A málnakrémhez vajon felhevítjük a málnát a málnalekvárral, megszórjuk liszttel, tejjel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd rövid ideig forraljuk. Botmixerrel krémesítjük. Végül a krémet tányérra öntjük, és ráhelyezzük a kuglófot. A desszertet naranccsal és málnaszemekkel díszítjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben