Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fahéjas palacsinta eperrel

 

Hozzávalók:
(10 személyre)
Tészta:

  • 4 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 t. vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • 2 ek.olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 60 dkg eper
  • 6 dkg fahéjas porcukor

 

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 mp-ig, a másik felét 25 mp-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és letakarjuk. Menet közben az epret jól átmossuk, turmixoljuk, és fahéjas porcukorral beízesítjük, azután szalvétaformára hajtogatva a palacsintát egyenként megtöltjük. Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük és félbe vágott eperrel díszítjük
 

 

Finomliszt 0,4 kg 155 Ft/kg 62 Ft.
Tojás 4 db 30 Ft/db 120 Ft.
Tej 0,3 l 229 Ft/l 69 Ft.
Szénsavas ásványvíz 0,4 l 79 Ft/l 31 Ft.
Szódabikarbóna 0,01 kg 550 Ft/kg 6 Ft.
Cukor 0,03 kg 235 Ft/kg 7 Ft.
Vaníliás cukor 1 t. 89 Ft/t. 89 Ft.
Eper 0,6 kg 798 Ft/kg 479 Ft.
Fahéjas cukor 0,06 kg 880 Ft/kg 53 Ft.
       
      916 Ft: 10  =  90  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben