desszert Diós meggyes muffin

Hozzávalók:
(10 személyre)

30 dkg liszt

20 dkg cukor

15 dkg vaj

2 db tojás

1 cs. sütőpor

15 dkg darált dió

1 kg meggy

 

Elkészítési mód:

Egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd félrerakjuk. A vajat megolvasztjuk. Egy másik tálba belerakjuk a cukrot, a tojást és a felolvasztott vajat, ezt robotgéppel felhabosítjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a lisztes keverékünket és a diót. A meggyet kimagozzuk, majd hozzáöntjük a tésztához és robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott muffin formákba kb. két evőkanálnyit rakunk a tésztából. Előmelegített sütőben 170 °C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint megszórjuk porcukorral illetve meggyel és dióval díszítjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben