Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Oroszkrém szelet

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

  • • 6 db tojás
  • • 10 dkg cukor
  • • 1 cs. vaníliás cukor
  • • 15 dkg liszt
  • • 1 cs. sütőpor
  • • 1 csipet só

Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk a tojás fehérjéből készített kemény habbal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 200 °C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez:

  • • 4 db tojás
  • • 2 cs. vaníliás puding
  • • 6 dl tej
  • • 10 dkg cukor
  • • 10 dkg porcukor
  • • 2 cs. vaníliás cukor
  • • 2 tubus tejszínhab a díszítéshez

Elkészítési mód:
A tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukrokkal felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt piskótát hosszába kettévágjuk. A krémet kétfelé osztjuk. Egyik felét elosztjuk egyenletesen a piskótalapon, majd a másik piskótalappal lefedjük és a maradék krémet ismét elkenjük. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyenlő szeletekre vágjuk és tejszínhabbal díszítjük.
 

Tojás 10 db 30 Ft/db 300 Ft.
Liszt 0,15 kg 155 Ft/kg 21 Ft.
Cukor 0,2 kg 249 Ft/kg 50 Ft.
Vaníliás cukor 3 cs. 89 Ft/cs. 267 Ft.
Sütőpor 1 cs. 89 Ft/cs. 89 Ft.
Tej 0,6 l 189 Ft/l 113 Ft.
Tejszínhab 2 tub. 349 Ft/t. 700 Ft.
Porcukor 0,1 kg 310 Ft/kg 31 Ft.
       
      1571 Ft: 10  =  160  Ft/fő